Personalcard
Animalert hondenpenning met NFC-chip
Animalert® hondenpenning
Animalert baliedisplay

De makkelijke manier om eigenaren met hun hond te herenigen!

Jaarlijks raken in Nederland vele duizenden huisdieren hun baasje kwijt. Amivedi ontving in 2016 maar liefst 77.705 meldingen van vermiste en gevonden honden en katten. Een schamele 54 procent van deze dieren kwam uiteindelijk weer thuis terecht.

Een identificatiechip vergroot de kans dat een gevonden hond weer herenigd kan worden met z'n baasje, maar deze kan alleen worden afgelezen met behulp van een speciale prijzige reader.

Daarom is er nu de Animalert®, een penning voor honden, voorzien van een identificatiecode die iedereen kan aflezen met een smartphone, tablet of PC! Hierdoor kan een gevonden hond veel sneller thuis zijn.

Hoe werkt Animalert®

De Animalert® penning bevestig je aan de halsband van de hond en bevat een NFC-chip die werkt volgens het Near Field Communication systeem. Deze techniek is ontwikkeld om op korte afstand communicatie tussen apparaten mogelijk te maken. De meest bekende toepassing hiervan is contactloos betalen.

De NFC-chip in de penning van Animalert® kan worden afgelezen met een smartphone waarop deze functie is geactiveerd. Na het aflezen komt de vinder automatisch op de registratiepagina van de hond en is daarmee de eigenaar bekend. Niets staat dan een snelle hereniging in de weg!

Op dit moment ondersteunen 9 van de 10 grote smartphonefabrikanten deze technologie. Apple ondersteunt de technologie vanaf de iPhone 7 i.c.m. iOS 11.

Achterop de Animalert® penning staat ook een penningcode. Deze code kunnen vinders zonder een smartphone met NFC gebruiken om via de website animalert.eu alsnog de contactgegevens van de eigenaar van de gevonden hond te achterhalen.

De voordelen van Animalert®

Inloggen of een nieuw account aanmaken

Heeft u al een account? Klik dan op de onderstaande knop om toegang tot uw account te krijgen.

Heeft u nog geen account?
Maak dan een gratis account aan.